Καθημερινές Προμήθειες

Απάντηση σε δημοσίευμα

Για άλλη μια φορά διακινήθηκε από συγκεκριμένο site διαδικτυακού ειδησεογραφικού μέσου της Λέσβου δημοσίευμα (https://www.stonisi.gr/post/60532/istories-gia-axrhstes-gkoymoytses-poy-...)  που παραθέτει:

α) φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες των εσωτερικών χώρων που βρίσκονται οι Κεντρικοί Σταθμοί Ελέγχου των εγκαταστάσεων ύδρευσης και βιολογικών καθαρισμών της ΔΕΥΑ Λέσβου, γεγονός το οποίο δε συμβαδίζειμε την ασφάλεια της ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού.

β) Το δημοσίευμα παραθέτει ανακρίβειες όταν αναφέρει ότι η ‘’Προμήθεια και Εγκατάσταση τηλεχειρισμού και τηλελέγχου’’ των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Μυτιλήνης (τότε) προ 23 χρόνων, που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής και παραλήφθηκε αρμοδίως‘’……. δούλεψε για περίπου έξι (6) μήνες!!! και μετά κατέρρευσε εντελώς και αχρηστεύθηκε ‘’…..  Και πράγματι είναι ανακρίβειες διότι το σύστημα αυτό ήταν ότι πιο σύγχρονο υπήρχε στον τομέα της Ύδρευσης πριν από 23 χρόνια περίπου και   η Δ.Ε.Υ.Α. Μυτιλήνης (τότε) πρωτοπόρος μεταξύ λίγων πόλεων στην Ελλάδα που υιοθέτησε και κατασκεύασε το σύστημα τηλεχειρισμού και τηλελέγχουτων εγκαταστάσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης της πόλης Μυτιλήνης το οποίο δούλεψε και δουλεύει μέχρι και σήμερα.

Και παρουσιάζεται στο δημοσίευμα το «έξυπνο δίκτυο»με το οποίο σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α  Λέσβου εκσυγχρονίζει το προ 23 ετίας έργο για την παρακολούθηση και καταγραφή της πίεσης στα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης  για τον εντοπισμό των διαρροώνκαι την άσκοπη χρήση νερού. Το σύστημα αυτό είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει παγκοσμίως στον τομέα  ύδρευσης και εκσυγχρονίζει και  επεκτείνει το υφιστάμενο σύστημα.

Το γεγονός ότι δίνονται πληροφορίες στο κοινό για την ακρίβεια και την αλήθεια των οποίων δε ζητούνται πληροφορίες από τους αρμόδιους και ταυτόχρονα δημοσιεύονται φωτογραφίες από τον Κεντρικό σταθμό Ελέγχου της ΔΕΥΑΛ χώροι μη προσιτοί  στο κοινό για την ασφάλεια της υποδομής μας βάζει σε σκέψεις ποιος θα μπορούσε να είναι αλήθεια ο σκοπός αφού η έγκαιρη πληροφόρηση δεν είναι.